Over ons

100.000 Tuinfoto's

Op deze website vind je het fotoarchief van Modeste Herwig. 

Modeste Herwig Garden Pictures (MHGP) beheert een archief met zo’n 100.000 dia’s en digitale foto’s van tuinen, planten, bloemen en tuinwerk.

Zo'n 50.000 foto's zijn op deze site te bekijken. Typ je zoekwoord in het zoekvenster om door het archief te bladeren.

Foto's bestellen voor publicatie in tijdschriften, boeken, op websites, voor prints:

*Gebruik de zoekfunctie (rechtsboven) om je zoekterm in te voeren, inloggen is hiervoor niet nodig. Of vraag ons ervaren team een selectie voor je samen te stellen.

*Bestel de hoge resolutie foto's door de fotonummers door te geven aan Modeste Herwig. Je krijgt de foto's dezelfde dag in hoge resolutie toegestuurd. Direct downloaden in hoge resolutie via de site is niet mogelijk.

*Het gebruik van foto's die van deze site worden gedownload is uitsluitend voor privégebruik toegestaan.

Tuinfotografe en groenauteur

Modeste Herwig is freelance fotograaf, maar maakt ook tuinfoto's en plantenfoto's in opdracht. 
Zij reist veel in binnen- en buitenland om tuinen en planten te fotograferen en nieuwe ideeën betreft tuinarchitectuur te volgen.

Voor haar boeken en artikelen maakt Modeste zelf de foto’s en teksten. Inmiddels heeft zij 43 tuinboeken gemaakt. Ook zijn er diverse Duitse boeken verschenen. De vertaling van haar boek De familiemoestuin is bekroond met de DGG-Buchpreis (het beste Duitse tuinboek van 2008). 

Modeste verzorgt artikelen en tuinrubrieken voor diverse tijdschriften, zoals Groei & Bloei, Tuinseizoen, Buitenleven, Eden, Tuin & Landschap en de kranten van HDC Media. Ook staan er regelmatig foto’s van haar in Engelse en Duitse tijdschriften, zoals Gardens Illustrated en Mein Schöner Garten.

Bekijk het promotie filmpjehet filmpje van tuinendier.nl op de Floriade 2012 of de TV uitzending NTR 10 x beter2014

Lid van DuPho (Fotografen Federatie).

Workshops

Modeste geeft workshops over het ontwerpen van een beplanting, tuinplantenkennis en tuinfotografie.

De tuinworkshops worden gegeven in de Botanische Tuinen Utrecht.

Klik hier voor een overzicht van alle tuinworkshops.

Tuinontwerpen, beplantingsplannen, plantenvinder

♦Modeste Herwig maakt beplantingsplannen en eigentijdse tuinontwerpen.

Klik hier voor meer informatie.


♦Informatie over tuinieren, tuinideeën, de beste planten voor je tuin, een plantenvinder 
en nog veel meer vind je op: www.garden-and-flowers.nl

 

3 Generaties Herwig

Modeste Herwig komt uit een ‘groene’ familie. Opa A.J. Herwig begon met het schrijven van tuinboeken en vader Rob Herwig is ’s werelds best verkochte groenauteur: meer dan 9 miljoen boeken verkocht. Zijn uitgebreide dia-archief is nu ook via deze site beschikbaar. 

In de Modeltuinen van haar vader te Lunteren was Modeste acht jaar werkzaam om praktijkervaring op te doen. Haar eerste tuinboek verscheen in 1989 bij uitgeverij Terra, voorjaar 2009 is haar 30e boek (samen met vader Rob Herwig) Tuinieren volgens 3 generaties Herwig verschenen, een praktisch tuinboek met kennis van drie generaties Herwig. Voorjaar 2018 verscheen haar 43e boek: Tuinieren in potten. 

►Meer over 3 generaties Herwig: 
Familiegeschiedenis

►Artikel over de familie Herwig in Onze Eigen Tuin 2014

►Artikel in Home & Garden 2010 over 3 generaties Herwig: Home & Garden 2,5 MB

Karin van den Hoven

Karin van den Hoven is gediplomeerd tuinontwerpster. Zij werkt al ruim 20 jaar samen met Modeste, samen ontwerpen ze stijlvolle, eigentijdse tuinontwerpen waarin volop ruimte is voor een mooie beplanting. 

Tuinontwerpster Karin uit Hoogland maakt mooie, strakke, exclusieve en moderne tuinontwerpen voor tuinen in Amersfoort en omgeving. In plaatsen zoals Hoogland, Baarn, Soest, Laren en Amersfoort komt u geregeld een van haar tuinen tegen. Zowel bij particulieren als bedrijven.

Deze tuinen kenmerken zich door grote vlakken en rechte lijnen. Dit zorgt voor eenvoud, rust en een optimale ruimtebeleving. Met asymmetrie, een uitgekiende beplanting en water creëren we contrast en dynamiek en voorkomen we dat de tuin te ‘koel’ wordt.

Afhankelijk van de wensen kan Modeste een passende beplanting ontwerpen voor het ontwerp.


Karin's website: www.karinvandenhoven.nl

Tamara Witjes

Tamara Witjes is gediplomeerd fotograaf. Zij houdt zich bezig met portret- en architectuurfotografie en maakt ook prachtige foto's van tuinen, planten en dieren. Daarnaast heeft Tamara een passie voor tekenen en schilderen. 
Tamara helpt bij het beheren van ons fotoarchief en levert zelf ook foto's.

Tamara's website: www.tamarawitjes.com