IJs in elk seizoen

IJs uit eigen tuin

Een tuin is in zo veel opzichten een heerlijk bezit, dat hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Je hebt altijd plukbloemen en bladgroen bij de hand om een boeket mee te maken. En je kunt eruit oogsten, van aardbeien tot tomaten en verse kruiden – of je er nu iets te eten of thee van maakt. Maar je kunt met ingrediënten uit eigen tuin dus ook heerlijk frisse ijsgerechten bereiden.

Voor haar nieuwe boek heeft Modeste 40 recepten verzameld die je gemakkelijk (met of zonder ijsmachine) thuis kunt maken. Met verse producten en verrassende ingrediënten zoals vlierbloesem, vijgen, zoete aardappel, worteltjes en doperwten. Op basis van melk, yoghurt of water. Modeste heeft zich laten inspireren door de seizoenen, voor alle ijsjes heeft ze ook fruit, groente, kruiden en bloemen uit eigen tuin gebruikt.

In het boek vind je recepten voor roomijs, yoghurtijs, sorbets, ijslolly’s en gezond ijs (zonder kristalsuiker of zuivel), zoals pruimenijs met koekkruiden op basis van yoghurt, aardbeiensorbet met roomse kervel en zoete aardappelijs met pompoen (zonder zuivel), ijslolly’s met rode bessen en vlierbloesemsiroop, hartig doperwtenijs en dropijs met venkelzaad. Het heerlijkste ijs maak je gewoon zelf!

 

IJs in elk seizoen

Modeste Herwig

Uitgeverij Forte

128 pagina’s

€ 17,50

Bestel hier.Pagina gepubliceerd op:   27-1-2020
Auteur:   Modeste Herwig

Terug