Planten combineren

Twee gerenommeerde tuinontwerpers met een grote voorliefde voor kleurrijke borders hebben hun laatste inzichten en opvattingen over het ontwerpen van borders in dit boek samengebracht. Inspirerende plantencombinaties, gerangschikt per seizoen, nodigen uit om zelf de mooiste borders te maken. Daarnaast komen alle basisprincipes in het boek aan bod: hoe maak je een beplantingsplan, welke grond is geschikt voor welke planten, welke verzorging hebben de planten nodig, kortom:  hoe kies je voor elke plek de beste plant om het hele jaar rond van een prachtige border te genieten.

Uiteraard biedt het boek een grote hoeveelheid prachtige tuinfoto’s, waarop de auteurs al die mogelijkheden met planten, kleurcombinaties en borders tonen.

Planten combineren is een handboek dat bestaat uit een inleidend deel waarin je uitgebreide informatie krijgt over het ontwerpen van een beplanting. Deel twee laat diverse inspirerende combinaties op kleur zien. In het derde deel worden zo’n 500 planten afgebeeld en beschreven, gerangschikt op standplaats en kleur. Het laatste deel is heel praktisch en beschrijft aanleg en onderhoud van borders.

 

Planten combineren – Ontwerp zelf prachtige borders

Modeste Herwig en Jeanne van Rijs

Uitgeverij: Forte Groen

Prijs: 33,99  Bestel hier.

Hardcover

Pagina’s: 192

ISBN: 9789462502154Pagina gepubliceerd op:   11-9-2022
Auteur:   Modeste Herwig

Terug