Over ons

100.000 Tuinfoto's

Op deze website vind je het fotoarchief van Modeste Herwig. 

Modeste Herwig Garden Pictures (MHGP) beheert een archief met meer dan 100.000 foto’s van tuinen, planten, bloemen en tuinwerk.

Zo'n 50.000 foto's zijn op deze site te bekijken. Typ je zoekwoord in het zoekvenster om door het archief te bladeren.

Foto's bestellen voor publicatie in tijdschriften, boeken, op websites, voor prints:

*Gebruik de zoekfunctie (rechtsboven) om je zoekterm in te voeren, inloggen is hiervoor niet nodig. Of vraag ons ervaren team een selectie voor je samen te stellen.

*Bestel de hoge resolutie foto's door de fotonummers door te geven aan Modeste Herwig. Je krijgt de foto's dezelfde dag in hoge resolutie toegestuurd. Direct downloaden in hoge resolutie via de site is niet mogelijk.

*Het gebruik van foto's die van deze site worden gedownload is uitsluitend voor privégebruik toegestaan.

Tuinfotografe, groenauteur en beplantingsspecialiste

Als beplantingsontwerper maakt Modeste Herwig beplantingsplannen voor particuliere tuinen, landgoederen, bedrijfstuinen en bijvoorbeeld bij instellingen. Zij heeft het vak in de praktijk geleerd in de tuinen van haar vader Rob Herwig, waar zij 8 jaar werkte. Inmiddels heeft zij honderden beplantingsplannen gemaakt.

Modeste is daarnaast tuinfotograaf en groenauteur. Zij reist veel in binnen- en buitenland om tuinen en planten te fotograferen en nieuwe ideeën betreft beplanting te volgen.

Voor haar boeken en artikelen maakt Modeste zelf de foto’s en tekstenInmiddels heeft zij 49 tuinboeken gemaakt. Ook zijn er diverse Duitse boeken verschenen, zoals Blütenpracht. De vertaling van haar boek De familiemoestuin is bekroond met de DGG-Buchpreis

Modeste verzorgt artikelen en tuinrubrieken voor diverse tijdschriften, zoals Buitenleven, Eden en Tuin & Landschap.

Bekijk het filmpje van tuinendier.nl (site bestaat inmiddels niet meer) op de Floriade 2012 of de TV uitzending NTR 10 x beter 2014

Lid van DuPho (Fotografen Federatie).

Tuinworkshops

Via haar website www.tuinworkshop.nl biedt Modeste samen met Miranda Spaan, Peter Kroesen, Tinka Chabot en Marieke Nolsen al jarenlang tuinworkshops aan in de Botanische Tuinen Utrecht.

 

Wil je nieuwe plannen maken voor de beplanting in je tuin volg dan de workshop Seizoenenborder.

Wil je een tuinontwerp maken én de beplanting ontwerpen volg dan de workshop Ontwerp je eigen tuin

Wil je alles weten over snoeien volg dan de workshop Natuurlijk Snoeien of Fruit snoeien.

♦ Wil je zelf een bloemen pluktuin ontwerpen en aanleggen volg dan de workshop Flower Heaven.

Wil je stap-voor-stap een beplantingsplan leren maken en hiermee thuis aan de slag? Schrijf je dan in voor de digitale Tuincursus beplanting.

 

Klik hier voor een overzicht van alle tuinworkshops.

Beplantingsplannen en tuinontwerpen

♦ Modeste Herwig is gespecialiseerd in het maken van beplantingsplannen op maat.Neem voor meer informatie contact op via modeste@modesteherwig.eu

Voor het maken van een compleet tuinontwerp werkt zij samen met diverse tuinarchitecten en hoveniers.

 

 

 

 

 

3 Generaties Herwig

Modeste Herwig komt uit een ‘groene’ familie. Opa A.J. Herwig begon met het schrijven van artikelen en tuinboeken. Het eerste artikel van zijn hand verscheen in maart 1907, zijn eerste tuinboek rond 1925.

Vader Rob Herwig (1935-2022) was ’s werelds best verkochte groenauteur: meer dan 9 miljoen boeken verkocht. Bekijk hier de lijst van boeken die hij schreef.

In de Modeltuinen van haar vader te Lunteren was Modeste acht jaar werkzaam om het vak in de praktijk te leren. Haar eerste tuinboek verscheen in 1989 bij uitgeverij Terra, haar 30e boek maakte ze samen met vader Rob Herwig: Tuinieren volgens 3 generaties Herwig, een praktisch tuinboek met kennis van drie generaties Herwig. Voorjaar 2023 verscheen haar 48e boek: Tuinplantenkiezer op kleur. En voorjaar 2024, samen met Jeanne van Rijs: Tuinontwerpen.

►Meer over 3 generaties Herwig: 
Familiegeschiedenis

►Artikel over de familie Herwig in Onze Eigen Tuin 2014

►Artikel in Home & Garden 2010 over 3 generaties Herwig: Home & Garden 2,5 MB